verotus

SK: Varainsiirtovero on silkkaa kiusaa – neljän prosentin ylimääräinen kulu vaatii pitkää sitoutumista uuteen hankintaan

Lähettänyt sampsa Ti, 08/10/2019 - 08:00

Ostin uuden asunnon Länsi-Porista. Asunto sopii entistä paremmin perheemme elämäntilanteeseen. Laatu vastaa mielestäni hintaa ja kaupat syntyivät.

Asuntoon tutustuessamme en tullut ajatelleeksi, että kiinteistön kaupasta seuraa kohtuuton varainsiirtovero. Varainsiirtovero kiinteistöstä on neljä prosenttia kauppahinnasta. En ymmärrä miksi.

Moni toinen varmasti tulee ajatelleeksi varainsiirtoveroa jo muuttoa harkitessaan. Tämä on jarru asuntomarkkinoilla. Esimerkiksi kahdensadantuhannen euron perheasunnon ostamisesta pitää maksaa leimaveroa kahdeksantuhatta euroa.

Verotuksella vaikutetaan tulevaisuuteen

Lähettänyt sampsa Ti, 10/09/2019 - 06:00

Tutkimuksen mukaan eräät huippurikkaat ovat kyllästyneet suomalaiseen verotukseen. Veronmaksajain kannanotto kertoo keskiluokassa vallitsevan samanlaisia mielipiteitä. Onko sillä väliä?

Huipputuloisilla ei liene puutetta. Tutkimuksessa haastatelluista suurin osa oli johtajia tai yrittäjiä. Huoli ylisuuresta verotuksesta olikin enemmän huolta ilmapiiristä ja kilpailukyvystä kuin omasta elintasosta.

Yritysjohtajien suunnalta on esitetty verotuksen korjaustarpeita. Teollisuutta rokotetaan korkeilla logistiikkakustannuksilla.

SK mielipide: Verotuksen painopistettä pitää muuttaa

Lähettänyt sampsa Ti, 04/12/2018 - 11:22

Kansanedustaja Jari Myllykoski (vas) on oikeassa todetessaan, että palkansaajia verotetaan Suomessa liian ankarasti suhteessa muuhun verokertymään (SK 4.12.). Sen sijaan Myllykosken tarjoamat lääkkeet tilanteen korjaamiseksi eivät potilasta pelasta.