demokratia

Poliittinen retoriikka on taitolaji – toisia loukataan tahallaan ja väärinymmärtäminen on muotia

Lähettänyt sampsa Ti, 05/11/2019 - 08:27

Mölyävät ja häiriköivät, kiusaavat toisiaan, hyvä etteivät heittele kuminpalasia. Tätä on kuulemma eduskunnan täysistunto tänään.

Puhemiehet Matti Vanhanen ja Tuula Haatainen ovat peräänkuuluttaneet käytöstapojen palauttamista täysistuntoihin. Ravisteluun on aihetta.

Toisen kuuntelulle olisi hyvä antaa sijaa. Harvoin omaakaan asiaa edistää se, että sulkee korvansa vastustajan argumenteilta.

Eduskunnassa välihuudot ovat sallittuja ja jopa toivottavia. Ne on kuitenkin ajoitettava oikein ja niiden on osuttava terävästi asian ytimeen.

Elämä on taistelua, ihanaa taistelua!

Lähettänyt sampsa Ti, 23/04/2019 - 08:18

Vaalit ovat demokratian suurta juhlaa. Yhdet ovat taas takana ja seuraavien vaalityö on jo käynnissä. Äänestäjiä tämä saattaa koetella, mutta niin myös ehdokkaita.

Vaalissa on aina voittajia. Toisin, kuin urheilukilpailuissa, haluan ajatella, että vaaleissa ei ole häviäjiä. Mikä tahansa on parempi kuin mitäänsanomaton joutilaisuus, totesi jo Minna Canth.

Pahvi-Saulin selkäranka

Lähettänyt sampsa Ke, 19/12/2018 - 20:42

Vuosien takainen matkamme Pahvi-Saulin kanssa oli ikimuistoinen. Talvisia maanteitä kynsimme yli 15.000 kilometriä. Maisemat vaihtuivat tiuhaan, mutta Dacia ei ylinopeuteen yltänyt.

Sauli oli hyvää matkaseuraa. Myös lentokoneessa hän sai peukutuksia ja hymyn huulille - silloinkin, kun lento pohjoiseen myöhästyi pahemman kerran kollegan pidätellessä konetta meitä varten.