SK mielipide: Kokoomus luottaa ja välittää

Lähettänyt sampsa Su, 14/04/2019 - 07:32

Muutamassakin mielipidekirjoituksessa (SK 12.3) luottamustani ihmiseen haluttiin ymmärtää väärin. Ei kokoomus ole unohtanut duunaria tai työtöntä.

Kokoomuksen keskeisiä arvoja ovat välittäminen, mahdollisuuksien tasa-arvo ja sivistys. Haluamme pitää huolta heistä, jotka eivät siihen itse kykene.

Työllisyysasteen nostaminen on välttämätöntä niin yksilötason kuin yhteiskunnankin hyvinvoinnin kannalta. Sen puolesta puhuvat kaikki, mutta tekojen sijasta moni painaa vain jarrua.

Se, että sunnuntaina kahvilanpitäjällä olisi varaa tarjota palveluja ilman tuplakustannuksia, voisi sopia joillekin työntekijöille. Joku saattaisi jopa työllistyä. Yrityksen kriisitilanteissa olisi fiksumpaa, että kaikki joustaisivat sen sijaan, että koko työpaikka lähtee alta.

Kokoomuksen talouspolitiikan ansiosta Suomeen on hallituskaudella syntynyt 140 000 uutta työpaikkaa. Satakunnassa työttömiä on noin 8 000. Samaan aikaan avoimia työpaikkoja on noin 4 000. Ääni kokoomukselle on ääni sen puolesta, että tekijät ja työ kohtaavat.

Sampsa Kataja
asianajaja, Pori
eduskuntavaaliehdokas (kok)